Tweevoudige beveiliging

Tweevoudige beveiliging

Je hoort het overal, “tweevoudige beveiliging”. Waar heb je het voor nodig?

Tweevoudige beveiliging is een manier om uw identiteit te beschermen. Meestal heeft u een gebruikersnaam (of een e-mailadres) en een wachtwoord. Dat maakt samen dat u zich kunt aanmelden bij bepaalde websites.

Helaas worden wachtwoord vaak gekraakt en e-mailadressen worden verhandeld. Om nu nog meer zekerheid te hebben kunt u tweevoudige verificatie inschakelen.

Heel veel bekende websites hebben die mogelijkheid al.
Bijvoorbeeld: Twitter, Linkedin, ICScards, Apple, Microsoft, Google, Facebook, Instagram.

U kunt de verificatie aanzetten door naar uw accountinstellingen op de betreffende site te gaan en daar te zoeken naar tweevoudige verificatie.
Ik adviseer u allemaal om daar waar het mogelijk is de verificatie aan te zetten!

Hoe gaat in zijn werk?
De meest gebruikte manier is uw telefoon. Op het moment dat u inlogt wordt er een code naar uw telefoon gezonden. Als u die code ingeeft op de site wordt u “geverifieerd” en kunt u doorgaan.

Tot slot, gebruik uw gezond verstand. Soms zegt Apple bijvoorbeeld op het moment van inloggen dat ik in Haarlem ben terwijl ik eigenlijk in Bilthoven ben. Omdat de code tegelijk met het inloggen word verzonden begrijp ik wel dat het over mijn eigen inlog gaat en dat niet iemand in Haarlem exact op hetzelfde moment inlogt. Het vaststellen van de exacte locatie is lastig, voor sites zeker als de PC goed is beveiligd.

Vragen over deze beveiliging? Bel Zo werkt iT!