Wachtwoorden, waarom moeten ze zo ingewikkeld zijn?

Wachtwoorden, waarom moeten ze zo ingewikkeld zijn?

Iedereen heeft er mee te maken. Wachtwoorden, voor de meeste mensen iets waar ze niet zo goed meer om weten te gaan. Waar en hoe bewaar je ze bijvoorbeeld.

Waarom in hemelsnaam zo ingewikkeld?
Hier is een leuke site waar een tool op staat waar je kun zien hoe snel een wachtwoord gekraakt kan worden.

Je kunt daar ook zien waarom een wachtwoord als: "welkom123" in 1998 nog een beetje veilig was want toen deed een computer er nog ruim 7 jaar over om het te kraken. Nu is datzelfde wachtwoord binnen 2 maanden gekraakt.

Hoe meer diversiteit in een wachtword zoals hoofdletters, kleine letters, cijfers en leestekens hoe veiliger. Probeer het zelf even uit en speel daar maar eens met verschillende manieren om een woord te schijven. zowerktit of ZowerktiT maakt al 6 jaar uit qua kraaktijd.

Hoe onthoud je ze dan?
Omdat we allemaal heel veel wachtwoorden hebben is het ondoenlijk geworden om ze te onthouden. Er zijn diverse password managers op de markt. Een password manager waar ik erg tevereden over ben is Enpass met dit programma hoef je maar 1 wachtwoord te onthouden en je kunt synchoniseren via je eigen wifi of een tal van clouddiensten zodal Dropbox of OneDrive zodat je ze ook op je iPad, iPhone of android kunt gebruiken.
En....omdat je ze toch niet meer hoeft te onhouden kan hij hele ingewikkelde wachtwoorden voor je bedenken.